top of page

The business of the business is people

- Herb Kelleher

De cijfers liegen niet ...
Dit is niet zomaar een probleem, het is een kàns voor bedrijven die echt willen investeren in hun mensen. Bij maar liefst 4 op de 5 nieuwe collega's komt het beeld dat ze hadden van de job niet overeen met de realiteit. Dit betekent dat we iets fundamenteel moeten veranderen in hoe we talent aantrekken, onboarden en behouden.

Managing expectations van bij het begin!

Het is tijd om het anders te doen! 

Bij Working The Dots geloven we dat mensen de kern van je succes vormen. Dat start bij het duidelijk in kaart kunnen en durven brengen van wat je bedrijf nodig heeft. Vaak merken we hier nog een te groot verschil tussen wat de recruiter denkt dat er nodig is en tussen wat de hiring manager nodig heeft voor zijn team. Dat zijn selecties die gedoemd zijn om te mislukken. Want als je recruiter niet begrijpt wat je écht zoekt, dan kan de kandidaat dat al helemaal niet inschatten.

Worker with Ladder

NOT YOUR TYPICAL RECUITER!

Waarom niet? Als recruiter denk ik met een 'ondernemersmind'. Sinds 2014 bouw ik mijn eigen teams. Ik wéét wat het kost als werkgever, maar evengoed als coach om niet de juiste persoon op de juiste plaats te hebben. Wat een foute hire of een foute werksituatie doet met een onderneming en een mens...

 

Doorheen de jaren en de vele aanwervingen, ontdekte ik dat mijn 'superpower' het vinden van het juiste DNA is. En dat gaat zoveel verder dan wat je leest op iemands CV. Dat gaat over het ontdekken van (onontgonnen) potentieel én dat maximaal inzetten. Want diploma's en ervaringen ten spijt, zonder de juiste motivatie en enthousiasme heb je niets aan je 'briefjes'.

Waarom ik daar zo zeker van ben? Ik ben het levende bewijs!

En dat niet alleen, ik heb hele teams en bedrijven op dat geloof gebouwd!

- Sandra, Founder van Working The Dots

Je snapt wel waarom we het bij Working The Dots anders doen.
Maar hoe dan?

De juiste klanten! 

We gaan alléén maar in zee met bedrijven die, net als wij, overtuigd zijn van kwalitatief recruitment boven kwantitatief recruitment. Ondernemers die van hun bedrijf een plek willen maken waar mensen écht het verschil maken. We kiezen om te werken met werkgevers die zich niet alleen inzetten tijdens de sollicitatieprocedure maar vooral ook daarna, wanneer het er echt toe doet.
Sounds like you? Boek dan meteen een plekje in onze agenda!

De juiste kandidaten!

Meteen naar de kern! Door nu eens niet de klassieke vragen te stellen, maar te starten met door te vragen naar ambities en doelen, voorbij de sociaal wenselijke antwoorden. Door als recruiter wel die 'lastige vragen' te stellen en twijfels te benoemen. We graven zo diep als moet, om zeker te zijn dat het plaatje klopt!

Ieders tijd is kostbaar.  Dus kandidaten én vacatures stellen we ook alleen maar voor als we écht geloven in de match! 

WAT WE BIEDEN

Recruitment

We rekruteren met een ondernemers-mindset. Talent en competenties primeren boven bakken ervaring of mooie diploma’s! Een winnaarsmentaliteit én coachbaarheid, de juiste werkethiek en de gedrevenheid die hen onderscheidt, zijn enkele van onze belangrijkste selectiecriteria, aangevuld met wat je onmisbaar vindt voor de match binnen uw team! Wij zetten in op kwaliteit, niet op het massaal doorsturen van CV's. Onze taak is om de perfecte keuze voor jou te maken, niet enkel een lijst van potentiële kandidaten voor te leggen! Wij hebben vertrouwen in de kandidaten die wij naar voren schuiven.

Intakegesprek: Elke zoektocht start met een intakegesprek, bij voorkeur met de hiring manager. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart wat je precies zoekt, wat de rol van de kandidaat wordt in jouw organisatie en wat je verwacht van de samenwerking. Transparantie en samenwerking zijn hier cruciaal! Hoe beter we weten wat jij zoekt, hoe kwalitatiever we de match kunnen leggen met de kandidaat die je zoekt.
 

Vacature op maat: We (her)schrijven de vacature waar nodig om de juiste kandidaten te triggeren en verspreiden deze op verschillende platformen. Daarnaast hebben we door de jaren heen een uitgebreid netwerk opgebouwd van professionals binnen tal van sectoren.
 

Actieve zoektocht: We gaan actief op zoek naar de meest geschikte kandidaat met de juiste ervaring, ambitie én motivatie. Om de juiste competenties in kaart te brengen, starten we altijd met een screening op CV, gevolgd door een telefonische screening waar we de vaardigheden testen. Is deze positief, dan volgt er een eerste kennismakingsgesprek waar we ervaring en competenties uitgebreid matchen aan het gezochte profiel. Om onze rekrutering te finetunen en efficiënt te werken, zullen we bij een geschikte kandidaten na het kennismakingsgesprek het CV met u bespreken, bij voorkeur telefonisch. Zo kunnen we meteen de volgende stap bepalen. 

In de ‘war for talent’ is reactiesnelheid en open communicatie in alle richtingen cruciaal!

Extra screening en assessments: Waar nodig kan er ook een bijkomend interview en/of functie-realistisch assessment worden afgenomen, op maat van de vacature. Door middel van dit selectie-assessment krijgen we inzicht in hoe de kandidaat zou functioneren in de baan waarop hij/zij solliciteert. Tijdens deze realistische praktijksimulatie toetsen we de competenties die nodig zijn voor de job.
 

Jouw perfecte kandidaat: Een goede kandidaat gevonden? Dan ontvang je van ons alle info van de kandidaat, inclusief CV en onze eerlijke bevindingen en feedback vanuit de selectiegesprekken. Ook hier is transparantie troef! Tijdens de hele procedure staan we je bij om de juiste beslissing te nemen.
 

Transparante samenwerking: We houden van een transparante samenwerking. Geen ingewikkelde formules of kleine lettertjes! Geen astronomische bedragen, maar een vast marktconform percentage afhankelijk van het gezochte profiel. Je betaalt een aanwervingsfee, die een percentage bedraagt op basis van het bruto jaarsalaris van de aangeworven kandidaat. Wij werken steeds op een ‘no-cure-no-pay’ methode. Je betaalt pas voor onze diensten wanneer de kandidaat opstart.
 

Garantieperiode: We hanteren een garantieperiode van 3 maanden.

Is dit de aanpak die bij jouw bedrijf past? Plan je afspraak meteen in!

RecruitBoost

Tijdelijke versterking nodig voor jouw Recruitment Team?

Door onze brede ervaring kunnen we je een plug-and-play-oplossing aanbieden en je recruitment team komen versterken of opzetten. Je kan ons inhuren zolang het nodig is. Een ideale oplossing bij periodes wanneer je (tijdelijk) resources te kort komt.  Ook als je je eerste medewerkers wil aanwerven en niet weet waar of hoe te beginnen. Zo optimaliseer je niet alleen je wervingsproces, maar bespaar je ook tijd en middelen, waardoor je je kunt focussen op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Als ondernemer en manager durf ik wel zeggen dat ik met succes heel wat teams heb gebouwd from scratch. Als Talent Partner heb ik intussen ook heel wat werkgevers geadviseerd, en hun teams versterkt en vergroot. Dus ...

Wil je iemand inhuren om je wervingsprocessen op te zetten of te optimaliseren?

Wil je een hands-on talent manager/recruiter die met je meedenkt als ondernemer?

Wil je een second opinion of heb je nood aan tijdelijke versterking in je recruitmentteam?

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Boek dan een call met me in om je recruitment noden te bespreken!

Recruit
Boost
Assessments
Assessments

Vanuit gesprekken kom je heel wat te weten over je kandidaat, maar wat je écht wil weten is of en hoe iemand zal presteren. Dus moet je op zoek naar prestatie-indicatoren. Wil je  weten hoe het zit met iemands werkethiek, ownership, professionaliteit en communicatie-vaardigheden? Dan geeft een functie-realistisch assessment je de inzichten die je zoekt! We bouwen een assessment steeds op maat van de functie die je wil invullen. Gericht om te ontdekken hoe de kandidaat zou functioneren in de beoogde rol. Hoe we dat doen? 

 

Functieanalyse: We beginnen met een grondige analyse van de functie om te begrijpen welke vaardigheden en competenties cruciaal zijn. We bevragen de hiring manager en relevante stakeholders.

Ontwikkeling van het Assessment: We ontwerpen een assessment specifiek afgestemd op de functie-eisen en bedrijfsdoelstellingen.

Praktijksimulaties: Kandidaten ondergaan realistische praktijksimulaties die hen uitdagen in scenario's die ze in hun rol zullen tegenkomen. Dit helpt ons om te beoordelen hoe zij zouden functioneren in de beoogde rol.

Feedback en Rapportage: Na het assessment krijg je een gedetailleerd rapport met onze bevindingen, inclusief concrete voorbeelden van het gedrag en de prestaties van de kandidaten tijdens de simulaties.

Wil je graag een concreet idee hoe we dit kunnen inzetten in jouw selectieproces? We lichten het je graag toe!

Bij Working The Dots geloven we dat jouw bedrijf net zo sterk is als de mensen die er werken.

Zie het aanbieden van loopbaancoaching aan je medewerkers als een investering, die zowel jouw organisatie als je medewerkers helpt om hun volledige potentieel te ontdekken, te benutten en samen te groeien. Zie het als een investering die versplinterde teams weer kan samenbrengen. Eén die zorgt voor sterkere, meer betrokken medewerkers. Voor medewerkers die zich gezien én gehoord voelen. Die zich weer geconnecteerd voelen met je bedrijf en het team.

VOORDELEN VOOR JE BEDRIJF
Behoud je talent: Ondersteun je medewerkers in hun loopbaanontwikkeling en verhoog hun tevredenheid en loyaliteit. Zo verminder je personeelsverloop en bespaar je heel wat kosten op werving en training van nieuw personeel.

✔ Verhoog productiviteit: Medewerkers die zich gesteund voelen in hun professionele groei, zijn gemotiveerder en productiever. Ze voelen zich meer betrokken bij jouw bedrijf en zijn bereid om dat extra stapje te zetten.

✔ Positieve Bedrijfscultuur: Loopbaancoaching bevordert een cultuur van leren en ontwikkeling. Dit creëert een dynamische werkomgeving waar innovatie en samenwerking centraal staan.

VOORDELEN VOOR JE MEDEWERKERS

✔ Verhoog de werkevredenheid: Wanneer je medewerkers merken dat jij in hun ontwikkeling investeert, voelen ze zich gewaardeerd, gezien en gesteund. Dit leidt tot een hogere werktevredenheid en minder onnodige carrièreswitches.
 

✔ Competentieontwikkeling: Coaching biedt je medewerkers tools en technieken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en stimuleert hen om bestaande te verbeteren. Dit vergroot hun waarde binnen jouw bedrijf. 

✔ Persoonlijke groei: Loopbaancoaching helpt je medewerkers hun sterke punten, ambities en loopbaandoelen te ontdekken en een carrièrepad te volgen dat hen inspireert en motiveert.

Interne loopbaan
coaching
Interne loopbaancoaching

WAT KLANTEN VERTELLEN

Na een succesvolle samenwerking, wil ik mijn oprechte dankbaarheid uitspreken voor de uitstekende service die ik heb ontvangen van Working The Dots, met name dankzij de expertise van Sandra. Sandra's deskundigheid en haar vermogen om snel de juiste kandidaten te vinden die zowel professioneel als cultureel bij onze organisatie passen, zijn ongeëvenaard. Dankzij haar inzet hebben we nu een waardevolle toevoeging aan ons team. Ik kan Working The Dots ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en effectieve partner binnen recruitment.

Sven Van Geffen | V.G. Business Consulting

IK WIL MEER WETEN

Ik wil een offerte aanvragen of meer info ontvangen over:

Bedankt voor je bericht! Wij nemen spoedig contact met je op!

bottom of page