top of page

Melissa Vanhoven

Hallo daar! Ik ben Melissa, enthousiaste loopbaancoach en recruiter bij Working The Dots. Met mijn passie voor het verbinden van mensen met hun droombaan en mijn expertise van de arbeidsmarkt, sta ik klaar om jou te helpen jouw carrièredoelen te bereiken. 

Benieuwd naar meer? Je ontdekt het hier!

  • LinkedIn
Melissa 3_edited.jpg

Loopbaancoach met een doel

Als loopbaancoach is mijn doel om je te begeleiden naar een loopbaan die voldoening en gezondheid brengt. Een gezonde loopbaan is er een die je niet alleen professioneel laat groeien, maar je ook gelukkig maakt en energie geeft. Het is mijn missie om je te helpen die balans te vinden tussen werk en welzijn, zodat je elke dag met plezier en zelfvertrouwen aan de slag gaat.

Met een achtergrond als maatschappelijk werker en tien jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen, breng ik een schat aan kennis en praktische tips mee. Ik sta klaar om je te helpen groeien, te inspireren en je te laten zien dat een loopbaan vol voldoening en gezondheid echt mogelijk is. En geloof me, ik ben een energiebom die niet uitgeput raakt van jouw vragen!

Als loopbaancoach werk ik ook rond stress- en energieherstel en zelfvertrouwen.
Waarom dat zo belangrijk is? Ik vertel het je graag:

Stress- en energieherstel: Werk kan soms overweldigend zijn en stress is een sluipmoordenaar van motivatie en gezondheid. Ik help je technieken te ontwikkelen om stress effectief te beheren en je energiepeil hoog te houden. Denk aan praktische tips voor time management, mindfulness-oefeningen en manieren om je werk-privébalans te verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat je niet opgebrand raakt, maar juist floreert in je carrière.

Zelfvertrouwen: Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes in je loopbaan. Of je nu aan het begin van je carrière staat of een nieuwe richting inslaat, ik help je om jouw innerlijke kracht te vinden en te versterken. We werken aan het herkennen en benutten van je sterke punten, het overwinnen van zelftwijfel en het bouwen van een positieve, zelfverzekerde mindset. Met een flinke dosis zelfvertrouwen ben je klaar om elke uitdaging aan te gaan en je doelen te bereiken.

Als loopbaancoach ben ik verbonden aan het erkend loopbaancentrum Ziezo, waardoor je gebruik kan maken van de loopbaancheques van VDAB.

Jouw sollicitatie-cheerleader!

Laten we eerlijk zijn, solliciteren kan een zenuwslopende ervaring zijn. Maar geen zorgen, ik ben er om je door elke stap van het proces te loodsen.

 

Van het opstellen van een onweerstaanbaar CV en een krachtige motivatiebrief tot het voorbereiden op sollicitatiegesprekken waarin je jouw beste zelf laat zien. Met mijn hulp leer je de échte kneepjes van het vak en ga je vol vertrouwen de arbeidsmarkt op.


Als jobcoach begeleidde ik al honderden mensen naar een nieuwe job. Ik werk op een inspirerende, pragmatische en empathische manier met een sterke kennis van de arbeidsmarkt. Mijn persoonlijke begeleiding helpt je om je stressniveau te verlagen tijdens het solliciteren en om door te zetten bij je zoektocht naar een nieuwe loopbaan. Dankzij mijn tips en tricks maak jij het verschil bij het solliciteren. Denk aan mij als je persoonlijke cheerleader én strategische adviseur in één.


Dus, of je nu een nieuwe baan zoekt, je carrière een boost wilt geven, of gewoon wat balans en rust in je werkleven nodig hebt, ik ben er om je te helpen. Samen gaan we op weg naar een toekomst waarin je werk niet alleen een bron van inkomen, maar ook van geluk en voldoening is. Klaar om die eerste stap te zetten? Laten we samen aan de slag gaan en je loopbaan transformeren!

Recruiter on a mission!

Als recruiter heb ik een missie: het verbinden van talent met de perfecte werkplek. Ik breng een schat aan ervaring, netwerk en kennis mee als recruiter, job- en loopbaancoach en als iemand die honderden mensen naar een nieuwe baan heeft begeleid.


In mijn rol als recruiter streef ik naar succesvolle plaatsingen die zowel voor het bedrijf als voor de kandidaat waarde toevoegen. Als betrokken partner voor mijn klanten en kandidaten luister ik actief naar ieders behoeften en vereisten, en probeer een diepgaand begrip te krijgen van bedrijfscultuur, waarden en doelen.

 

Ik graaf diep om een goed profiel te schetsen en volledig te begrijpen wat de job inhoudt, wat er verwacht wordt, en wat de uitdagingen en voordelen zijn. Ik ben zeer betrokken bij mijn klanten en zal me inzetten om niet alleen de juiste vaardigheden te matchen, maar ook om ervoor te zorgen dat de kandidaat goed past bij de bedrijfscultuur en waarden. Dit maakt mij niet de typische recruiter, maar een partner die op zoek gaat naar de juiste match. 


Ik sta bekend om mijn empathische, inspirerende en pragmatische aanpak. Vanuit mijn ervaring weet ik dat aanwerven én solliciteren zenuwslopend kan zijn. Daarom begeleid ik alle partijen met mijn onstuitbaar enthousiasme en eerlijkheid door het hele proces. Met open en transparante communicatie zorg ik ervoor dat alle partijen altijd weten waar ze aan toe zijn.


Laten we samen bouwen aan een team dat bijdraagt aan het succes en de groei van jouw bedrijf!

bottom of page